Call Us: (02) 862 30 37, 0887 78 77 90 - Mail eurocopy@eurocopy.bg

Услуги за мобилен печат от Xerox

Всички сме свидетели на днешното бързо развитие на мобилните технологии и стремглавото нарастване на дела на мобилните устройства като смартфони, ултрабуци и особено на таблетите. Необходими са обаче и съответните услуги, които да ни позволят да използваме тези устройства пълноценно. Те обикновено се обозначават с термина „облачни“, което не означава нищо друго, освен че можете лесно да се възползвате от тях където и да се намирате, за да имате достъп до данни и за да споделяте информация лесно, без затруднения и бързо. Известната компания Xerox не изостава от тези тенденции и се е погрижила да създаде няколко мобилни приложение за печат за своите потребители, доказвайки, че работи както за представителите на корпоративния бизнес (Xerox Mobile Print), така и за обикновените потребители на технологиите за печат, предлагайки им безплатното приложение Xerox PrintBlack. Xerox PrintBack се поддържа от мобилни устройства, работещи под iOS (Apple iPhone, iPod и iPad) или Android. Предназначено е за индивидуални потребители, които искат да отпечатат файл от своето мобилно устройство на принтер в къщи или офиса, който е свързан към компютър с Windows или Mac OS X (работата с няколко принтера не се поддържа). Предимствата, което осигурява приложението, са повече от ясни, но за тези, които не са разбрали, ще ги изброим: можете да отпечатате документ, брошура, формуляр и т. н. докато сте извън офиса или дома и когато се върнете, те ще ви чакат готови; можете да отпечатате файл, прикачен към електронна поща от вашия таблет или смартфон, без да е необходимо да чакате да се върнете в офиса; лесно можете да синхронизирате файлове между вашето мобилно устройство и настолния компютър като използвате специална папка на приложението или услугата Dropbox. Освен това файловете ще бъдат отпечатани чрез драйвера, инсталиран на локалния компютър, така че няма да има компромиси с качеството. Трябва обаче вашият компютър да е включен и свързан с принтера, за да може PrintBack да отпечата файловете. Ако по някаква причина не е така, заданията за отпечатване ще бъдат изпълнени веднага, щом го включите.

Xerox PrintBack се инсталира в три основни стъпки. Първо трябва да изтеглите (www.xerox.com/downloadprintback) и инсталирате софтуерен агент на вашия настолен (или преносим) компютър, после да изберете начина на споделяне на файловете — чрез Dropbox или чрез уеб-базирана електронна поща. За да използвате Dropbox, което е и препоръчваният вариант, услугата трябва вече да е инсталирана на вашия компютър. Трябва да си регистрирате отделен акаунт в Gmail, Hotmail, MSN Live, AOL или Yahoo и да въведете данните при инсталацията на PrintBack, ако решите да използвате уеб-базирана поща. Последната, трета стъпка е да изтеглите и инсталирате съответното мобилно приложение във вашето iOS- или Android-базирано устройство, в което да въведете данните за влизане в Dropbox или за пощенския акаунт. И така стигаме до интересния въпрос какви файлове можете да отпечатвате с PrintBack. Отговорът е документи от Microsoft Word, PowerPoint и Excel (Office 2003, 2007, 2010 за Windows и Office 2008, 2011 за Mac OS), Apple Pages, Keynote и Numbers (Аpple iWork ’09), графични файлове с формат PDF, JPEG, TIFF, BMP, PNG, както и съдържанието на електронни писма и уеб-страници чрез копиране в клипборда и вмъкване в PrintBack. Интересно и полезно е, че някои от останалите по-често използвани мобилни приложения позволяват директен печат с PrintBack чрез опциите Share и Open In.

Приложението Xerox Mobile Print се предлага за бизнес потребители и има два варианта — единият е базиран на облачна услуга на Xerox (изтегляте приложението и можете веднага да го използвате като печатате от всяко мобилно устройство на всеки принтер в офиса — предлага се 30-дневна пробна версия), а другият — на сигурни сървъри в организацията (дава по-голям контрол, гъвкавост и възможност за персонализиране според конкретните нужди на организацията). И двата варианта обаче са лесни за инсталиране и използване и предлагат отлични възможности за печат на мобилните служители на организациите, които ги внедрят.

А ние, потребителите на мобилни устройства, можем само да сме доволни, че производителите на принтери отчитат важността на мобилния печат и осигуряват удобни и лесни за използване софтуерни инструменти, които поддържат всички разпространени мобилни ОС. Мобилните приложения на Xerox са отличен пример за това и ще ви помогнат да сте винаги на гребена на вълната.

About Еврокопи