Call Us: (02) 862 30 37, 0887 78 77 90 - Mail eurocopy@eurocopy.bg

3D принтер с който можете да си принтирате дори и вейп

Ежедневни дреболии произведени с помощта на 3D принтер

3D принтерите навлязоха все повече в нашето ежедневие и днес бихме могли да забележим купища предмети, които са изработени именно на такива машини. Всеки от нас по един или друг начин е запознат с възможностите на 3D принтирането в областта на индустриалния дизайн, автомобилостроенето, авиокосмическата промишленост, военната промишленост, медицината, биотехнологичните технологии, модата и т.н. списъкът е дълъг. Много от устройствата са достъпни и за малките рекламни агенции, офиси или пък за непрофесионална употреба в домашни условия. Често този тип машини се използват за принтирането на малки и едросерийни проекти за продукти като: калъфчета за телефони, играчки, ключодържатели във всякаква форма, стойки за телефони и таблети, протектори, малки резервни части и т.н.

3D принтери за производство на електронни цигари или така популярните вейп устройства по дизайн на клиента

А, знаете ли че с помощта на 3D принтер можете да принтирате дори и вейп мод или така популярните напоследък вейп устройства.

Наскоро, момче от Айова  сподели, че не харесвал еднотипните вейп модове, които произвеждали повечето производители и за това решил да се свърже с тях и да ги помоли, да му направят вейп по негов дизайн. Той се свързал с няколко от най-големите производители, които разполагали с голямо разнообразие от към дизайн и функционалност на своите устройства, но никой от тях не проявил интерес да изработи устройство по поръчка, въпреки щедрите предложения от страна на момчето. За това той тешил сам да произведе така мечтаният си вейп. След кратко проучване установил, че с помощта на 3D принтер ще може да изработи основата на своето устройство, съвсем сам, като това би му отнело едва няколко часа за проектиране на прототипа. Частите (склоунка, атомайзера и батериите) не представлявали проблем защото те се намирали относително лесно, като той ги закупил от магазин за вейп устройства, където се продавали всякакви резервни части за вейп модове.

След по малко от месец след началото на начинанието момчето вече имало не един, а цели 8 вейп устройства създадени изцяло по негов дизайн.

Идеята се оказала изключително добра и с огромен потенциал, имайки се в предвид набиращата все по-голяма популярност алтернатива на конвенционалното тютюнопушене, а именно електроните цигари. Така не само неговите приятели, също вейпъри, проявили голям интерес, но и много други фенове на вейпинга, които също отдавна търсели варианти за собствен дизайн на вейп модовете си.

Сега младежа обмисля стартирането на собствен бизнес в областта на вейпинга, като има идея да предложи на клиентите си сами да проектират дизайна на своите устройства. Но, нещата не свършват до тук. Почитателите на вейпинга и електроните цигари ще имат възможността да персонализират не само своите устройства, но и аксесоарите за тях като: протектори за вейп мода и атомайзера, калъфчета и мундщуци. Ограничението е единствено във въображението!

  • Вейп – произхождаща от английският глагол „vape“, който буквално преведен означава „акт на вдишване и издишване на аерозолна пара през изпарител“. Вейпинга е популярна алтернатива на конвенционално тютюнопушене със значително намалено негативно влияние върху здравето на човека.

About Еврокопи